Ed van der Maarel is de oprichter van Elektrisch-motorrijden.nl:

Ik ben een motorliefhebber in hart en nieren. Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met motoren. Vanaf 2000 was ik vaak te vinden op het circuit, in Assen, Zandvoort, diverse stratencircuits en elk jaar een keer richting het buitenland. Het maximale uit je motor halen vind ik het mooiste wat er is.

Vanaf 2014 ben ik me gaan richten op het offroad rijden. Het gave hieraan is dat je juist met je behendigheid alles uit je machine haalt. Ik zag op allerlei andere vlakken de verschuiving naar het gebruik van elektrisch apparaten en dacht al vrij snel; dit moet met motoren ook mogelijk zijn. Daarnaast worden milieu- en geluidsnormen steeds strenger en is in dat opzicht de stap naar een elektrische motor een logische.

Vanaf 1 januari 2020 ben ik gestart met Elektrisch-motorrijden.nl en wil ik anderen de kneepjes van het elektrisch motorrijden bijbrengen. En dat het liefst offroad, in de natuur. Of je nu nog nooit hebt gereden en gewoon een gave dag wilt beleven of al een ervaren rijder bent en met een ‘motorfiets van de toekomst’ door de bossen wilt crossen.

Ik hoop je te zien op 1 van onze trainingsdagen. Maken we er een topdag van!

Ed van der Maarel

Elektrische motoren

Bij diverse motormerken wordt er gewerkt aan een elektrische variant. Na uitvoerig testen, zowel offroad als allroad en in wegrace, zijn we begonnen met de Zero fx motoren. Qua gebruiksgemak en accu-mogelijkheden heeft deze motorfiets hele goede resultaten. Naast de steady Zero motoren vinden we de Sur-Ron een perfecte aanvulling tijdens onze trainingen. Vanaf januari 2021 kan de Sur-Ron Light Bee bij ons getest worden, een wat lichtere motorbike en daardoor wat wendbaarder en een makkelijk instapmodel. In het 2e kwartaal verwachten we de Storm Bee die nog wat meer body heeft.

Per 1 januari 2021 zijn we dealer geworden van het merk Sur-Ron, kijk voor meer informatie op de pagina Verkoop.